Lediga tjänster

Just nu är alla platser tillsatta men hör gärna av dig ifall du är intresserad och tycker att Ilema kan bli din framtida arbetsplats så har vi dina uppgifter om det uppstår en vakans.

Miljökonsult

Arbetsgivare
ILEMA Miljöanalys AB

Besöksadress
Algolgatan 4
583 35 LINKÖPING

Arbetsplatsen belägen i kommun
Linköping

Har du ett miljöengagemang och vill arbeta på ett kundorienterat och innovativt företag? Tycker du dessutom om att bidra till kvalité genom att arbeta metodiskt och med hög precision? Då kanske tjänsten som miljökonsult hos oss på ILEMA skulle passa dig!

 

Vad ILEMA kan erbjuda dig

Vi tycker att våra anställda är vår absolut viktigaste resurs, därför strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi erbjuder en modern arbetsplats med bra förmåner och har en ambition att samtliga anställda ska känna att dem har intressanta arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter att gå från trainee till senior. Vi har en platt organisation där alla har en möjlighet att påverka företagets utveckling.

 

Om tjänsten

Rollen som miljökonsult hos ILEMA innebär huvudsakligen att utföra emissionsmätningar på olika verksamheter. Vår affärsidé är att erbjuda ackrediterade emissionsmätningar till företag som värdesätter tillförlit, effektivitet och ett högt miljöengagemang. Vår strävan är att vara branschens mest kompetenta, tillförlitliga och kundorienterade miljöanalysföretag. För oss innebär det att skapa högsta möjliga tillförlitlighet med hjälp av innovationskraft och ständiga förbättringar samt att visa ett högt kundengagemang. Därför präglas arbetet som miljökonsult hos oss av ansvarstagande, precision och kundfokus.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär en variation av fältarbete, resande, kundkontakt och rapportskrivning. Som miljökonsult på ILEMA kommer du resa till olika industrier, pappersbruk, krematorier och energianläggningar där ditt uppdrag är att mäta emissioner och jämföra resultateten mot anläggningarnas villkor och tillstånd.  Exempel på förekommande emissioner är stoft, NOx, CO, SO2, dioxin och metaller. ILEMAs kunder är geografiskt utspridda och därför innebär tjänsten mycket resande (i snitt 2-3 övernattningar per vecka, till allra största del inom Sverige).

Vi söker dig som:

• Är strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.
• Har minimum naturvetenskapligt/tekniskt gymnasium. Högre teknisk utbildning inom kemi, miljö eller energi är meriterande.
• Talar obehindrat på svenska för att kommunicera och förstå arbetsbeskrivningar både muntligt och i skrift
• Är fysiskt arbetsför då jobbet innebär en del tunga lyft och montering av utrustning
• Har B-körkort

Vidare lägger vi vikt vid personliga egenskaper som går i linje med arbetsrollen och företagets mål. Därför efterfrågas kvalitéer såsom ansvarstagande, noggrannhet, självständighet och god kommunikativ förmåga.

 

Ansökan

Du ansöker genom att skicka personligt brev, CV inkl. 2 st referenser, betyg från gymnasium och högskola/universitet till jobba@ilema.se. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast söndagen 1 maj , 2019.

 

Övrig information

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidareanställning
Lön: Fast månadslön
Kontaktperson: Stefan Wiklund, VD. Tel: 0702259734  E-mail: jobba@ilema.se
Referensnummer: Miljökonsult

Print Friendly, PDF & Email

Analytisk kemist

Arbetsgivare
ILEMA Miljöanalys AB

Besöksadress
Algolgatan 4
583 35 LINKÖPING

Arbetsplatsen belägen i kommun
Linköping

Vi söker dig som:

  • har en relevant akademisk utbildning inom kemi
  • är obehindrad i det svenska och engelska språket, både i tal och skrift
  • kan grunderna i excel

Det är meriterande om du tidigare har jobbat med ackrediterade metoder inom analytiskt och kemiskt laboratoriearbete samt om du tidigare arbetat med GC eller GC/MS-metodik. Har du erfarenhet av metodvalidering är även det meriterande.

För att passa för tjänsten är du en självgående person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt driver dina processer framåt så att de leder i målets riktning. I rollen som junior kemist är det också viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor för att nå gemensamma mål. Vi tror också att du som söker är noggrann och uppmärksam på detaljer i arbetet och ser till att du tar hänsyn till dessa.

Om tjänsten

Vår affärsidé är att erbjuda ackrediterade emissionsmätningar till företag som värdesätter tillförlit, effektivitet och ett högt miljöengagemang. Vår strävan är att vara branschens mest kompetenta, tillförlitliga och kundorienterade miljöanalysföretag. För oss innebär det att skapa högsta möjliga tillförlitlighet med hjälp av innovationskraft och ständiga förbättringar samt att visa ett högt kundengagemang. Därför präglas arbetet som anställd hos oss av ansvarstagande, precision och kundfokus.

Arbetsuppgifter

Som junior kemist hos ILEMA kommer du framförallt arbeta i nära samarbete med kvalitets- och laboratorieansvarig samt företagets miljökonsulter. Arbetet kommer bland annat att innebära att du jobbar med analyser inom emissionsområdet, t.ex. stoftvägning, GC-analys och titreringar. Du hanterar även sammanställning av resultat, beställningar till underleverantörer samt inköp av kemikalier och laboratoriematerial.

Tjänsten passar dig som först och främst trivs att arbeta på ett mindre företag där du får en viktig roll. Du som söker ska trivas med att jobba självständigt, är alltid nyfiken på att lära dig mer och analyserar gärna ditt eget arbete och gillar att diskutera olika lösningar med ditt team. Eftersom du i den här rollen också kommer att arbeta nära dina kollegor är det viktigt att du har en positiv inställning och en bra samarbetsförmåga.

Om oss

Vi tycker att våra anställda är vår absolut viktigaste resurs, därför strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi erbjuder en modern arbetsplats med bra förmåner och har en ambition att samtliga anställda ska känna att de har intressanta arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter att gå från trainee till senior. Vi har en platt organisation där alla har en möjlighet att påverka företagets utveckling.

www.ilema.se

Låter detta intressant? 

Då ska du skicka en ansökan som innehåller:

– Personligt brev

– CV inkl. 2 st referenser

– Betyg från gymnasium och eventuellt högskola/universitet (foto duger om du ej har inscannat) till jobba@ilema.se.

Sista ansökningsdagen är 1 maj 2019 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. 

Miljöprover

Lediga jobb miljökonsult

Lediga jobb emissionskontroller